GROŽIO DETOKSIKACIJA: RIEŠUTAI UŽ RIEŠUTUS!

Užuot pirkus nesveikus riebius padažus vakarėliui su draugais, kodėl tokio nepasigaminus patiems? Įžymybių dietologė Kimberly Snyder dalinasi savo riešutų padažo receptu. Kim teigia, jog padažui naudojama daržinė ciberžolė veikia kaip galingas priešuždegiminis antioksidantas, padedantis suvirškinti riebalus, citrinoje gausu kolageno, sudarančio vitamino C, o maistinėse mielėse – B grupės vitaminų, kurie yra svarbus energijos šaltinis sveikiems ir žvilgantiems plaukams. Šis skanus padažas taip pat yra ir puikus būdas organizmą papildyti omega-3 rūgštimis, kurių gausu riešutuose, negardinant jų cukrumi ar medumi.
Riešutų padažas grožiui
INGREDIENTAI
- 2 valgomieji šaukštai šviežių citrinos sulčių
- 1,5 valgomojo šaukšto mažai natrio turinčio „Tamari“ sojų padažo
- 1 maža ekologiška sukapota cukinija (apie ¾ puodelio)
- 2,5 cm nuluptos ir sutarkuotos imbiero šaknies
- 1 susmulkinta maža česnako skiltelė arba ½ vidutinio dydžio česnako skiltelės
- 1 valgomasis šaukštas su kaupu susmulkinto balto svogūno
- 1/8 arbatinio šaukštelio kajano pipirų
- 1 valgomasis šaukštas su kaupu maistinių mielių
- ½ arbatinis šaukštelio daržinės ciberžolės
- ½ puodelio moliūgo sėklų
- ½ puodelio saulėgrąžų sėklų
- ½ puodelio migdolų
GAMINIMAS
Užmerkite nakčiai migdolus, moliūgo ir saulėgrąžų sėklas, o prieš naudojimą jas dar perplaukite. Į elektrinį smulkintuvą įpilkite citrinos sulčių, sojų padažo ir gerai suplakite. Tuomet sudėkite cukiniją, imbierą, česnaką, svogūną ir vėl viską susmulkinkite. Galiausiai sudėkite kajano pipirus, maistines mieles bei dažinę ciberžolę ir smulkinkite, kol gausis košelė.
Gavę vientisą masę, supilkite sėklas ir riešutus, tuomet vėl viską susmulkinkite. Smulkindami gramdykite šaukštu visą turinį nuo smulkintuvo sienelių žemyn, kad visi ingredientai būtų tikrai gerai susmulkinti. Jei jūsų smulkintuvas silpnas, galite riešutus sukapoti ir tuomet supilti į skystą masę. Šiuo padažu galėsite mėgautis sumaišę jį su salotomis ar į jį pamerkę traškius užkandžius.