Į mitybą įtraukime riešutus ir sėklas!
Jeigu jūsų mityboje savo vietos dar neatrado riešutai ir sėklos, rekomenduojame nedelsiant papildyti savo dienos racioną. O kad pokyčiai būtų paprastesni ir skanesni, dalinamės keliais patarimais, kaip tai lengviau padaryti.
- Riešutus ir sėklas geriausia valgyti žalius (niekaip neapdorotus) ir nesūdytus.
- Riešutus ir sėklas laikykite šaldytuve ar šaldiklyje, kad jie ilgiau išliktų švieži.
- Jei vis dėlto labiau mėgstate kepintus riešutus ir sėklas, pasistenkite tai padaryti patys orkaitėje.
- Jei valgyti nesūdytus riešutus ir sėklas – labai neskanu, nusipirkite juos paprastus, pakepinkite ir užberkite šiek tiek jūros druskos.
- Riešutai ir sėklos puikiai papildo įvairias salotas, bulvytes ar avižines košes.
- Organizmas ypač mėgsta riešutų sviestą – jis lengvai virškinamas.
Nors riešutai ir sėklos turi daug maistingųjų medžiagų ir dera daugelyje patiekalų, jų suvartojus per daug, gali nukentėti talija ir virškinimo sistema. Dienos vidutinė riešutų ir sėklų porcija turėtų neviršyti 50 gramų.