Kaip sveikai maitintis keliaujant

Kaip sveikai maitintis keliaujant

Vasara atostogų metas: nuo šeimos susibėgimų sodybose iki ilgų skrydžių. Kartais sveika mityba atostogų metu atrodo kaip neįgyvendinama misija. Bet… Padarius namų darbus, tikrai galite lengvai maitintis sveikai ir trumpesnių bei ilgesnių kelionių metu. Tad 5 trumpi patarimai:

1. Pasiruoškite užkandžius. Atvykus į naują vietą paskutinis dalykas, kurį norėtumėte veikti – eiti į parduotuvę ir ieškoti sveikų užkandžių. Pasiruoškite nedidelius riešutų, džiovintų vaisių maišelius ir tiesiog įsimeskite juos į savo rankinę eidami ieškoti nuotykių. Migdoluose, anakardžiuose yra didelis kiekis baltymų, džiovintuose vaisiuose – gliukozės, suteiksiančios jums energijos. Tad tiesiog susikomplektuokite jums tinkamiausią mišinį ir pirmyn.

Ar žinote
lazdynų riešutai – vitaminų ir mineralų šaltinis. Juose yra kalio, magnio, fosforo, geležies, cinko, seleno, 9 vitaminų ir daug augalinių baltymų, taip pat mums reikalingų aminorūgščių. Riešutų branduolyje gausu riebalų, tai stiprus energijos užtaisas.

2. Automobilyje. Pasiruoškite visada po ranka turėti vaisių. Tam idealiai tinka obuoliai, kriaušės, bananai. Galite pasirūpinti nedideliu kelioniniu šaldytuvu, kuriame puikiai išsilaikys sūris, lengvos salotos indeliuose, sumuštiniai. Sumuštiniams rinkitės pilno grūdo duoną, gardinkite salotomis, agurkais. Tokiu būdu sumuštiniai bus tikrai nenuobodūs ir patogūs valgyti važiuojant.

3. Vaikams kelyje labai patiks savos gamybos riešutų, džiovintų vaisių batonėliai (tiesiog sumaišykite pakepintus avižinius dribsnius su mėgstamais riešutais ir džiovintais vaisias, užpilkite šiek tiek sviesto ir medaus mišinio ir supakuokite į foliją). O jei dar kelioniniame šaldytuve turėsite nedideles pakuotes geriamo jogurto – vaikams skanūs ir sveiki užkandžiai garantuoti.

4. Restoranuose. Mėgautis maistu yra vienas iš atostogų malonumų. Norėdami grįžti namo neapsunkę, pasistenkite bent kas antrą dieną atsisakyti bandelių ar kitų duonos užkandžių, patiekiamų prieš vakarienę. Nesistenkite užpildyti pagrindinių patiekalų laukimo užkandžiavimu ir tokiu būdu išvengsite nereikalingų kalorijų, o po atostogų nereikės liūdėti dėl papildomų kilogramų. Idealiausias pasirinkimas vakarienei būtų baltyminis maistas: didelis kalnas daržovių, kumščio dydžio žuvies ar baltos mėsos gabalėlis.

5. Viešbučiuose pusryčiams paprastai yra siūlomi daug angliavandenių ir cukraus turintys patiekalai, pavyzdžiui – blynai. Būtų idealu, jei jiems atsispirtumėte, o pusryčiams pasirinktumėte omletą, vaisius, daržoves, jogurtą, kefyrą, sūrį.

Atostogaukite, ilsėkitės ir grįžkite į darbus energingesni bei sveikesni.


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
obuoliai Džiovinti obuoliai 323,0 1,8 70,3 54,0 1,6 0,2 10,3 0,2
kriauses Džiovintos kriaušės 152 1,0 34 27,0 0 0,0 6,0 0,03
bananu_traskuciai2 Bananų traškučiai 533,0 0,9 83,1 61,8 0,0 0,0 4,1 0,9
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.