Linų sėmenys

Linų sėmenys – puiki žarnyno „šluota“

Tikriausiai ir jūs esate girdėję, kad linų sėmenys dar vadinami organizmo „šluota”. Jose labai daug skaidulų. 100g linų sėmenų yra 98% rekomenduojamos skaidulų paros normos. Taigi, skaidulos labai naudingos, tačiau tik nedaugelis nežino, kaip jas naudoti.

Labai pravartu susimalti sėmenų sėklelių. 1 arbatinį šaukštelį maltų sėmenų užpilkite puse stiklinės šilto vandens, gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms pastovėti. Tokią masę valgykite 2-3 kartus per dieną (ją galite pagardinti vaisiais, uogomis, jogurtu, medumi ir kt.).

Skrudinti linų sėmenys turi itin malonų skonį (primenantį sezamo sėklas), todėl jie puikiai tiks maistui pagardinti: jų galima įberti į salotas, troškinius, blynus, bandeles, pyragus ir pan. Taip pat galite jų įsiberti į jogurtą, įmaišyti į varškę ar varškės desertą, pabarstyti ant tepamo, lydyto sūrio.


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
Sezamas Sezamo sėklos 642,0 22,0 14,9 0,0 53,2 6,7 7,9 0,1
Linu semenys Linų sėmenys 584,0 23,4 34,0 9,6 31,0 2,3 24,4 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.