Linų sėmenys

Tikriausiai ir jūs esate girdėję, kad linų sėmenys dar vadinami organizmo „šluota”. Jose labai daug skaidulų. 100g linų sėmenų yra 98% rekomenduojamos skaidulų paros normos. Taigi, skaidulos labai naudingos, tačiau tik nedaugelis nežino, kaip jas naudoti.
Labai pravartu susimalti sėmenų sėklelių. 1 arbatinį šaukštelį maltų sėmenų užpilkite puse stiklinės šilto vandens, gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms pastovėti. Tokią masę valgykite 2-3 kartus per dieną (ją galite pagardinti vaisiais, uogomis, jogurtu, medumi ir kt.).
Skrudinti linų sėmenys turi itin malonų skonį (primenantį sezamo sėklas), todėl jie puikiai tiks maistui pagardinti: jų galima įberti į salotas, troškinius, blynus, bandeles, pyragus ir pan. Taip pat galite jų įsiberti į jogurtą, įmaišyti į varškę ar varškės desertą, pabarstyti ant tepamo, lydyto sūrio.