Naujametiniai Indrės Stonkuvienės keksiukai

Keksiuku gamyba 11-3

Artėjant vienai svarbiausių metų švenčių – Naujiesiems metams, ne viena moteris suka galvą, kokiu originaliu patiekalu ar skanėstu nustebinti savo artimuosius. Aktorė, laidų vedėja Indrė Stonkuvienė daug nesuka galvos ir savo šeimyną lepina jų pamėgtais keksiukais su riešutais ir džiovintais vaisiais. Pasak jos, skanūs ir labai greitai bei paprastai pagaminami keksiukai gali tapti puikiu naujametinio stalo akcentu.

„Keksiukų receptą atradau visai neseniai. Tai paprastai ir greitai paruošiamas skanėstas, kuris šiuo metu labai patinka tiek man, tiek kitiems šeimos nariams, – sako I. Stonkuvienė. – Keksiukų gamybai reikia elementarių produktų, kuriuos galima rasti kiekvienoje virtuvėje, o įdarui ir papuošimui renkuosi „Arimex“ džiovintus vaisius bei riešutus“. Moteris keksiukus dažniausiai kepa kartu su mažąją pagalbininke – dukra Cecilija. Geriausias įvertinimas kulinarėms, kai saldumynai tiesiog mistiniu būdu dingsta iš lėkštės.

Stonkų šeima Naujuosius dažniausiai sutinka dirbdami, todėl gamybai bei kitokiems šventinio pasiruošimo darbams daug laiko neturi. Pasak Indrės, riešutais bei džiovintais vaisiais pagardinti keksiukai – puiki išeitis skubantiems, bet norintiems ant naujametinio stalo turėti savos gamybos patiekalų.

Naujametiniai Indrės Stonkuvienės keksiukai:

Ingredientai keksiukams:

- 2 kiaušiniai

- 100 ml augalinio aliejaus

- 75 g natūralaus jogurto arba 100 ml pieno

- 100 g „Arimex“ džiovintų spanguolių, razinų ar abrikosų

- 300 g kvietinių miltų

- 10 g cukraus

- 1 šaukštelis su kaupu kepimo miltelių

Ingredientai glaistui:

- 100 g juodo šokolado

- 50 g sviesto

- 100 g „Arimex“ migdolų ar kitų riešutų

Gamyba:

- visus keksiukų gamybai reikalingus ingredientus sudėkite į vieną puodą, išmaišykite iki vientisos masės.

- gautą tešlą tolygiai paskirstykite į keksiukų formeles.

- įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių, tuomet sudėkite keksiukus ir kepkite juos 15-20 min., kol įgaus rusvą spalvą.

- kol keksiukai kepa, galite pasiruošti šokoladinį glaistą: šokoladą ištirpdykite kartu su sviestu, riešutus susmulkinkite.

- iškepusiems keksiukams šiek tiek pravėsus, juos papuoškite šokoladiniu glaistu, o ant viršaus pabarstykite smulkintų riešutų.

Smagių naujų metų!

 


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
Violetinio misinio sudetis 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS (violetinis) 305 3,1 69 61 1,6 0,2 2,4 0,07
ananasai2 1GO DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR SĖKLŲ MIŠINYS 395 7,2 67,9 61,7 10,1 3,4 1,8 0,5
Razinos2 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS 320 2,9 75,6 71,5 0,5 0 1,0 0
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
razinos golden Razinos "Golden" 324,0 2,5 78,0 50,6 0,0 0,2 1,0 0,1
spanguoles Džiovintos spanguolės 347,0 0,1 82,4 65,0 1,4 0,1 2,1 0,0
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
abrikosai2 Džiovinti abrikosai 296,0 4,6 67,2 47,5 0,5 0,0 2,3 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.