Paragaukite džiovintų vaisių sriubos
Nors šiandien už lango tikra vasara, kviečiam paragauti saldžios džiovintų vaisių sriubos, kuri gali būti ir puiki šalta sriuba kai karšta, o norisi ko nors skanaus
Jums reikės:
- 400 g. šviežių rabarbarų
- 50 gr džiovintų kriaušių
- 50 gr džiovintų persikų
- 50 gr džiovintų obuolių
- 50gr džiovintų abrikosų
- 50 gr džiovintų GOJI uogų
- puodelis šaldytų braškių (galite pakeisti bet kokiomis uogomis, pagrinde jas dedu dėl spalvos)
- cukraus pagal skonį
- pora saujų mėgstamų makaronų
- Burboninės vanilės ankšties
- plaktos grietinėlės papuošimui
Rabarbarus nuplauti, nulupti ir supjaustyti 1 cm griežinėliais. Džiovintus vaisius nuplikyti verdančiu vandeniu ir nusausinti bei susmulkinti juostelėmis. Užvirinti 1,5 litro vandens, įmesti per pusę perpjautą ir su peiliu nubrauktas vanilės sėklytes su visa vanilės ankštimi, sudėti rabarbarus ir pavirti 2-3 minutes, tuomet sudėti džiovintus vaisius ir virti kol suminkštėja, pagardinti šaldytomis pjaustytomis arba trintomis uogomis. Sriubą palikti pravėsti ir skoniams susimaišyti, tuomet paragauti ir pasaldinti arba ne pagal skonį. Patiekti su plakta grietinėle.
Recepto nuoroda – http://bajaliai.pepa.lt/saldi-sriuba-su-dziovintais-vaisiais/