Pradžiuginkite mylimuosius desertu Valentino dienos proga

Šie keksiukai ne tokie riebūs, kaip jų sviestiniai giminaičiai. Tačiau dėl to nėra mažiau drėgni. Ne itin saldus vidus ir saldi varškė sukuria tobulą derinį. Nedekoruoti gali būti puiki dovana sveikesnių desertų mėgėjams.
- 16 keksiukų
- 250 ml rudojo cukraus
- 63 ml bekvapio aliejaus (pvz. saulėgrąžų)
- 2 dideli kiaušiniai
- 125 ml natūralaus jogurto (3-4% riebumo)
- 1l burokine tarka tarkuotų morkų (apie 4 vidutinės morkos)
- 500 ml rupių kvietinių miltų
- 125 ml migdolų miltų
- 125 ml aukščiausios rūšies miltų (550 rūšies)
- 2 arb. š. sodos
- 1 arb. š. džiovinto imbiero
- žiupsnelis druskos
- 100 g lazdyno riešutų
Kremui:
- 250 g varškės
- 2 arb. š. grietinės
- 125 ml cukraus pudros
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Išsukite rudąjį cukrų su aliejumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Sudėkite jogurtą ir vėl gerai išmaišykite.
Įmaišykite morkas.
Suberkite visus miltus, sodą, imbierą ir druską. Maišykite, kol neliks sausų miltų.
Lazdyno riešutus pasmulkinkite peiliu. Atidėkite 3 valg. š. papuošimui, o likusius suberkite į tešlą ir išmaišykite.
Tešlą sudėkite į keksiukų formeles. Kepkite 25-30 minučių, kol įsmeigę pagaliuką jį ištrauksite sausą. Ataušinkite ant grotelių.
Kremui į rankinio maisto smulkintuvo indą sudėkite varškę, grietinę ir cukraus pudrą. Išsukite iki vientisos masės. Aptepkite varške atvėsusius keksiukus, papuoškite smulkintais lazdyno riešutais.
Skanaus!
Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija