Riešutai ir sveikata

valgai-riešutus-esi-sveikas

Riešutai vertinami ir vartojami daugelio šalių virtuvėse dėl teigiamai sveikatą veikiančių savybių. Juose gausu svarbių maisto medžiagų: vitaminų E, B6, folio ir nikotino rūgšties, taip pat magnio, vario, cinko, seleno, kalio ir fosforo.

Svarbiausia – riešutuose nėra cholesterolio, todėl jų tinka valgyti ir širdies bei kraujagyslių ligomis sergantiems, antsvorio turintiems žmonėms.

Riešutai paskanina įvairius patiekalus: salotas, padažus, desertus. Jie puikiai malšina alkį, tad tinka ir dietinei mitybai. Riešutai, kaip ir mėsa, paukštiena ar žuvis, patenka į maisto produktų grupę, kurių per dieną patartina suvartoti net 2–3 porcijas.

Šaltuoju metų laiku, kai mažiau vaisių bei daržovių, riešutai padės papildyti vitaminų bei mineralų atsargas. Mitybos specialistai pataria krimsti kuo įvairesnių rūšių riešutų: bertoletijų, migdolų, karijų, graikinių, anakardžių ir kt.

Ar žinote
Trapiuose, saldžiuose anakardžių riešutuose itin gausu geležies - net 5,6 mg. Geležis itin reikalinga nervų sistemos funkcijai sustiprinti.

Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
anakardziai_800plocio Anakardžių riešutai 609,0 23,3 24,1 6,0 46,0 8,4 3,0 0,02 (0,04)
karijos Karijų riešutai 729,0 9,0 12,0 5,0 71,0 7,0 3,0 0,0
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
250kg Bertoletijų riešutai 656,0 14,0 12,0 2,0 66,0 15,0 6,1 3 (1,2)
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.