Sėkmės paslaptis – ribojimas

4

Riešutai yra puikus baltymų, ląstelienos, vitaminų, mineralų, sveikųjų riebalų ir kitų naudingųjų medžiagų šaltinis.

Rekomenduojama riešutų dienos norma – 28 g, t. y. beveik tiek, kiek telpa į saują.

Atsiskaičiavus tikslią reikiamą porciją ir, pavyzdžiui, migdolais paskaninus salotas ar graikiškais riešutais – avižinę košę, lengviau kontroliuoti porcijos dydį.

Geriausia riešutus vartoti reguliariai ir tik rekomenduojamomis porcijomis.

 


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
250kg Bertoletijų riešutai 656,0 14,0 12,0 2,0 66,0 15,0 6,1 3 (1,2)
zemes_branduoliai4 Žemės riešutai 609,0 25,7 19,2 6,2 46,1 6,1 7,3 0,0
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
lazdynai lukstenti Lazdynų riešutai 718,0 17,6 14,9 3,4 63,2 4,5 9,6 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.