Sveikų pusryčių ingredientai

vaisiai

Mitybos specialistai jogurtą, avižinę košę, dribsnius ar kt. mėgstamą pusryčių maistą rekomenduoja paskaninti šalavijų (Chia) sėklomis. Mitybos tinklalapio authenticselfwellness.com įkūrėja Margaux J. Rathbun, kuri yra sertifikuota mitybos terapijos praktikė, pataria: „Šalavijo sėklos įgauna vis didesnį populiarumą, kadangi vis daugiau žmonių atranda jų neįtikėtiną poveikį sveikatai. Šios mažos sėklytės yra puikus Omega-3 riebalų rūgščių, ląstelienos, kalcio ir baltymų šaltinis.“ Rekomenduojama dienos norma yra 1 v. šaukštas.

Dalinamės kitais ingredientais, praturtinsiančiais jūsų pusryčius – visi rekomenduoti mitybos specialistų:

Sėmenų aliejus. Pasigaminkite energijos suteikiančios košės, įpildami į ją šiek tiek sėmenų aliejaus. Šis aliejus yra visiškai beskonis, todėl yra puikus būdas pagerinti patiekalo maistingumą. Aliejuje gausu Omega-3 riebalų rūgščių, kuris svarbus normaliai širdies veiklai palaikyti.

Mėlynės. Sumaišykite mėlynes su dribsniais ir mėgaukitės puikaus skonio pusryčiais. Vienas puodelis mėlynių suteikia 4 gramus ląstelienos ir 84 kalorijas.

Pienas. Jei turite galimybę, vietoje įprasto pieno išbandykite kitus variantus. Viena galimybių – kokosų pienas, kuris yra puikus kalio, magnio, fosforo ir B vitamino šaltinis. Kokosų pienu galite paskaninti dribsnius arba trintų vaisių kokteilius!

Riešutų sviestas. Žemės riešutų ar migdolų sviestas – puikus sveikųjų riebalų ir baltymų šaltinis, suteikiantis užtikrintą sotumo jausmą. Jei riešutų sviestu paskaninsite dar karštą avižinę košę, jis taps puikios kreminės tekstūros, taip pat galite jo užtepti ant viso grūdo duonos skrebučio.

Neriebus graikiškas jogurtas. Tai skanus ir maistingas produktas. 170 g neriebus graikiškas jogurtas turi 100 kalorijų, 18 g baltymų ir 20 proc. reikalingos kasdienės kalcio normos. Taip pat, jogurte esantys probiotikai padeda virškinti maistą ir sumažėja pilvo pūtimasis, be to, burnoje sumažėja kvapą sukeliančių bakterijų, todėl nereiks nerimauti dėl blogo kvapo!

Šaldytos uogos. Šaldytos uogos, tokios, kaip avietės, mėlynės ir braškės yra puikus pusryčių ingredientas. Šaldyti produktai yra tokie pat maistingi kaip švieži, kartais – netgi ir naudingesni. Taip atsitinka dėl to, kad žiemos metu gauti šviežių uogų yra praktiškai neįmanoma, jos yra brangios ir jose naudingųjų maistinių medžiagų yra kur kas mažiau nei sezono metu nuskintose uogose. Šaldytos uogos yra pigesnis pasirinkimas, kuris dar ir lengviau pasiekiamas, tad prireikus paskaninimo, nereikės bėgti į parduotuvę.

Švieži ar džiovinti vaisiai. Tai lengvas būdas gauti vitamino C dozę ir pirmąjį dienos patiekalą papildyti dietine ląsteliena. Paskaninkite Jūsų mėgstamas košes džiovintomis spanguolėmis, razinomis, slyvomis ar abrikosais.

Neskaldyti grūdai. Neskaldytų grūdų dribsniai ar duona suteikia daugiau B vitamino ir dietinės ląstelienos. Dribsnių ieškant parduotuvėje, reikėtų atidžiai panagrinėti etiketę ir išsirinkti tinkamiausią sveikatai variantą. Šie grūdai etiketėje turėtų puikuotis pačiame ingredientų sąrašo priekyje – jei taip nėra, geriau šiuos dribsnius palikite dūlėti lentynoje.

Riešutai. Riešutai – puikus baltymų šaltinis. Pabarstykite graikiniais riešutais savo avižinę košę, ant skrebučio užsitepkite žemės riešutų sviesto ar į trintų vaisių kokteilį įmeskite keletą migdolų – visiškai nesudėtinga!

Daržovės. Organizmui ypač reikalingų vitaminų ir ląstelienos ieškokite daržovėse – supjaustykite ir jomis paskaninkite iš kiaušinio baltymų iškeptą omletą. Bus ne tik naudinga sveikatai, bet ir skanu!

 

 


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
Razinos2 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS 320 2,9 75,6 71,5 0,5 0 1,0 0
slyvos Džiovintos slyvos be kauliukų 300,0 3,5 69,0 41,2 0,7 0,1 1,7 0,0
spanguoles Džiovintos spanguolės 347,0 0,1 82,4 65,0 1,4 0,1 2,1 0,0
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
abrikosai2 Džiovinti abrikosai 296,0 4,6 67,2 47,5 0,5 0,0 2,3 0,0
zemes_branduoliai4 Žemės riešutai 609,0 25,7 19,2 6,2 46,1 6,1 7,3 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.