Viduržemio jūros dieta be graikinių riešutų neįsivaizduojama

Norite būti gražūs, sveiki ir jaunatviški? Tuomet ko gero tikrai žinote, kas yra Viduržemio jūros dieta arba jau esate apie ją bent viena ausimi girdėję. O ar žinote, kad joje nemažą vaidmenį atlieka ir graikiniai riešutai?
Viduržemio jūros dieta – nėra griežta dieta, tai labiau valgymo filosofija, paremta senoviniais Viduržemio jūros regiono žmonių valgymo įpročiais. Šios dietos receptai yra paprasti ir lengvai paruošiami, o valgyti rekomenduojama ramiai, neskubant, pailsint. Laikantis Viduržemio jūros dietos, valgoma daug vaisių ir daržovių, ankštinių kultūrų, kruopų bei žuvies, saikingai vartojama vyno.
Pagrindiniai Viduržemio jūros regiono mitybos principai:
- Vartoti daug vaisių, daržovių, duonos ir javų, bulvių, pupelių, riešutų ir sėklų;
- Alyvuogių aliejus yra svarbus mononesočiųjų riebalų šaltinis;
- Saikingai vartojami pieno produktai, žuvis ir paukštiena. Šiek tiek raudonos mėsos galima valgyti
- Kiaušinius vartoti iki keturių kartų per savaitę
- Vyno suvartojama mažai
Klausiate, o kuo čia dėti graikiniai riešutai? Ogi todėl, kad graikiniai riešutai padeda gerinti kraujagyslių elastingumą. Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 30 g graikinių riešutų (maždaug 6 riešutus).
Tad, jei norite būti sveiki ir energingi, verta sau pritaikyti Viduržemio jūros regiono mitybos principus ar bent jau į kasdienį racioną įtraukti saujelę graikinių riešutų.