Aguonų pyragas

Aguonu pyragas Arimex

Šis pyragas privers pasiruošti iš vakaro ir netiks netikėtiems svečiams, tačiau kartais skanius dalykus verta suplanuoti iš anksto :)

Jums reikės (24 cm apvaliai kepimo formai):

Pyragui:

  • 100 g Arimex aguonų
  • 270 g miltų
  • 250 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 3 a.š. kepimo miltelių
  • 280 g grietinės
  • šiek tiek druskos

Kremui:

  • 100 g cukraus
  • 2 v.š. krakmolo
  • 80 ml vandens
  • 1 didelio apelsino (~80 ml) šviežiai spaustų sulčių
  • 1 citrinos (~40 ml) šviežiai spaustų sulčių
  • 2 v.š. sviesto
  • 3 kiaušinio trynių

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Kiaušinius suplakite su cukrumi, grietine, tuomet įmaišykite nusunktas aguonas ir galiausiai sumaišykite viską su miltais.

Kepkite 175 karštumo orkaitėje ~ 45 minutes, būtinai tikrinkite mediniu pagaliuku. Ištraukite pyragą ir palikite atvėsti.

Susiruoškite visus kremui reikalingus produktus, išskyrus kiaušinių trynius, viename puode ir ant mažos ugnies maišant pastoviai šildykite kol sviestas ištirps, kremas sušils ir pradės tirštėti, tuomet kelis jo šaukštus pilkite į šiek tiek paplaktus kiaušinių trynius pastoviai maišant, kol galiausiai susipils visas kremas, kurį dar palengva pakaitinkite 5 minutes. Pilkite kremą ant pyrago ir atvėsinkite.

Recepto nuoroda: http://www.bajaliai.lt/aguonu-pyragas-su-gaivia-rugstele/

Skanaus

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
aguonos Aguonos 640,0 19,9 24,7 1,4 46,7 6,1 20,5 0,1
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.