Batonėliai su goji uogomis ir vanile
6-8 batonėliams Jums reikės:
- 180 g. “Arimex” džiovintų datulių be kauliukų
- 60 g. “Arimex” anakardžių
- 50 g. “Arimex” Goji uogų
- 1/2 vanilės ankšties
Paruošimas:
1. Vanilės ankšties pusę perpjaukite išilgai pusiau ir peiliuku išimkite sėklas. Į smulkintuvą suberkite datules, anakardžius, Goji uogas ir vanilės sėklas.
2. Maišykite tol, kol mišinys sušoks į vieną gabalą. Jeigu mišinys gaunasi sausas, įpilkite šaukštelį karšto vandens ir vėl pamalkite, kol taps vientisa mase.
3. Kvadratinę ar stačiakampę kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi. Popierių keliose vietose patepkite aliejumi, kad jis geriau priliptų prie formos dugno ir kraštų. Datulių masę sukrėskite į paruoštą formą ir mentele/šaukšto nugarėle ją tolygiai paskirtykite. Gerai suspauskite. Dėkite keletui valandų į šaldytuvą.
4. Sustingusią masę supjaustykite į 6-8 batonėlius. Kiekvieną batonėlį įsukite į sviestinį popierių.