Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais
Pagrindui Jums reikės:
- 200 g miltų
- 200 g rudojo cukraus
- 100 g avižinių dribsnių
- 150 g lydyto sviesto
Įdarui Jums reikės:
- 100 g cukraus
- 3 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 200-250 ml vandens
- 500-600 g smulkiai supjaustytų obuolių (tik netarkuokite)
- 200 g Arimex razinų
- 50 g migdolų plokštelių
- 0,5 arb. š. migdolų esencijos
Užmerkite razinas.
Sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, avižinius dribsnius ir sviestą, pirštais trupinkite, kol gausis trupiniai. Atidėkite 5-6 kupinus šaukštus trupinių, jais puošime pyrago viršų.
Likusius supilkite ant kepimo formos (naudokite tortinę su išimamu dugnu, įtieskite sviestinio popieriaus) dugno ir pirštais suformuokite pagrindą.
Puode sumaišykite cukrų su krakmolu, užpilkite šaltu vandeniu ir nuolat maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Pavirę dar pora minučių, supilkite migdolų ekstraktą, suberkite pjaustytus obuolius, išmirkytas razinas ir migdolų plokšteles. Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant paruošto pyrago pagrindo. Ant viršaus užbarstykite atidėtus trupinius.
Kepkite įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje 40-45 minučių arba kol gražiai apskrus. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių, jokiu būdu nepjaustykite šilto, turi pilnai atvėsti ir sustingti.
Recepto nuoroda – http://www.bajaliai.lt/obuoliu-pyragas-su-razinomis-ir-migdolais/