Sveikas užkandis darbe su anakardžių riešutais
Darbo dienomis pastoviai kankina klausimas – kas pietums? kur pietauti? kada pietauti? kaip pietauti? Tuomet keliaukite į darbą kartu su Arimex riešutais. Bajalių šeimynėlė (http://www.bajaliai.lt) sukūrė įvairias gardžias kompozicijas, derinant skonius, aliejus ir … žinoma riešutus bei sėklas. Kiekvieną pirmadienį pristatysime sveiką ir skanią idėją užkandžiams, kuriuos pasigaminę galėsite neštis į darbą/mokyklą/universitetą. Juk taip patogu neštis ir tiesiog skaniai laisvai pietauti bet kur
Šis pirmadienis prasideda su vario, mangano, magnio ir fosforo kupinais anakardžių riešutais, kurie visuomet parduodami be luobelės ir todėl yra lengviau virškinami, jeigu turite geležies mikroelementų trūkumą, mažakraujystę, tai jie turi tapti tikri Jūsų pakeleiviai maiste. Tik svarbu nepadauginti ir turint alerginių polinkių vartoti saikingai todėl nerašėme konkrečių porcijų, tikslių kiekių, norime pasidalinti su visais tik gardžiais skonių deriniais, kuriuos sluoksniuoti galite irgi eilės tvarka arba taip kaip tik norite svarbiausia - nepamiršti saujelės riešutų
Susluoksniuokite:
- virti grikiai (jei norisi dar sveikiau, galite naudoti daigintus grikius, kurių nereikia termiškai apdoroti)
- ridikėlių Sango daigai
- garuose troškintos arba apvirtos žaliosias šparaginės pupelės
- virta arba kepta be riebalų vištiena (rekomenduojame iš vakaro pamarinuoti su prieskoninėmis žolelėmis)
- vyšniniai pomidoriukai
- anakardžių riešutai
- nerafinuotas lazdyno riešutų aliejus (kuris turi savitą riešutinį skonį, jeigu jo atrodys per daug, naudokite tiesiog saulėgrąžų arba alyvuogių)
- druska, pipirai pagal skonį
Recepto nuoroda: http://www.bajaliai.lt/i-darba-kartu-su-arimex-anakardziu-riesutai/