Ar žinote, kad džiovinti vaisiai…

Apie džiovintų vaisių skonį ir pasirinkimą jau pasakojome, tad šįkart kviečiame panardyti po įdomių faktų skrynelę. Tikimės, kad atrasite dar negirdėtų ir naujų faktų apie džiovintus vaisius ir galėsite jais nustebinti savo draugus bei artimuosius!
- Džiovinti abrikosai turi daug vitamino A, geležies ir kalcio.
- Abrikosų branduoliai naudojami saldumynų ir likerio gamybai.
- Skrudinti abrikosų branduoliai yra nuodingi!
- Kokoso palmė per savo 70 metų gyvenimą užaugina tūkstančius kokoso riešutų.
- Datulės auga didžiulėmis kekėmis ant milžiniškų datulių medžių.
- Datulėms – jau 5 tūkst. metų!
- Datulės hermetiškame indelyje kambario temperatūroje, sausoje ir vėsioje vietoje gali būti laikomos 6 mėnesius, o šaldytuve – net metus laiko.
- Datulės – puikus baltymų ir geležies šaltinis.
- Manoma, kad imbieras turi raminančių savybių bei yra puikus pagalbininkas suskaudus pilvui.
- Pagaminti vienam kilogramui džiovintų vaisių reikia 6-7 kilogramų šviežių vaisių.
- Ananaso vardas kilęs iš indiško vardo „Nana“, reiškiančio aromatą.
- Slyvos puikiai tinka kepiniams kaip riebalų pakaitalas!
- Slyvos labai gerai sulaiko drėgmę, jose gausu fruktozės ir gliukozės, todėl jos kepinius išlaiko šviežiais ir drėgnais ilgą laiką.