Gurmaniškam savaitgaliui – kepenėlių paštetas su pistacijomis

Pistaciju-kepeneliu-pastetas3_maza

Toks paštetas labai tiks šventėms, kadangi jį galima pasiruošti iš anksto. Susirinkus svečiams beliks tik paserviruoti kartu su mėgstamais trapučiais ar krekeriais.

Paruošę leiskite pastovėti bent kelias valandas šaltai – taip persigers visi skoniai ir jis bus ypač gardus.

2 nedideli indeliai:

6 valg. š. + 100g sviesto

0,5 didelio svogūno

500g vištienos kepenėlių

druskos

pipirų

100 ml apelsinų likerio 40% (pvz. Triple sec)

140g sūdytų negliaudytų pistacijų

2 arb. š. džiovintų mėtų (galima naudoti ir šviežias, tuomet užteks mažiau)

0,5 citrinos žievelės

Keptuvėje įkaitinkite 3 valg. š. sviesto. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, apie 5-6 minutes.

Sudėkite kepenėles, pagardinkite jas druska ir pipirais. Kepkite jas su svogūnais maždaug 4 minutes, vis apverskite. Supilkite apelsinų likerį ir dar pakepkite ant didelės ugnies, kol nugaruos, maždaug 4-5 minutes.

Atidėkite 5 kepenėlių gabaliukus. Likusias sudėkite su visu skysčiu į rankinio smulkintuvo indą su peiliukais. Sudėkite sviestą, mėtas ir citrinos žievelę. Gerai viską sumalkite iki vientiso kremo.

Pistacijų riešutus išgliaudykite ir pasmulkinkite peiliu. Nusemkite vieną šaukštą ir atidėkite.

Likusias kepenėles supjaustykit smulkiais gabalėliais.

Į paštetą šaukštu įmaišykite pasmulkintas kepenėles ir didžiąją pistacijų. Sudėkite paštetą į indelius, išlyginkite paviršių.

Ištirpinkite likusius 3 šaukštus sviesto ir užpilkite juo paštetus. Apibarstykite likusiomis pistacijomis.

Skanaus!

Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija

http://gpmagija.blogspot.com

Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.