Krevetės, užkeptos su graikinių riešutų pesto

krevetes graikisku riesutu pesto (1)

Ar pasiruošę gurmaniškam karštam užkandžiui? Išbandykite

Jums reikės (5 porcijoms):

  • 20 tigrinių didesnių krevečių (tinka tiek virtos, tiek ne)
  • 50 g graikinių riešutų “Arimex”
  • 20 g šviežių plačialapių petražolių
  • 20 g šviežių žalių bazilikų
  • 2 didesnės skiltelės česnako
  • 45 ml smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 30 ml graikinių riešutų aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Jeigu krevetės su kiautais, tai pirma jas nuvalome ir gerai nuplauname bei nusausiname. Šaldytas krevetes būtinai atšildome iš vakaro ir nusausiname vandenį.

Riešutus, petražoles, bazilikus, česnakus, sūrį su aliejais sutriname virtuviniu kombainu iki vienalytės masės, pagardiname pagal skonį druska ir pipirais.

Atidedame pusę paruoštos pesto masės, likusia gerai ištriname nusausintas krevetes ir paliekame šaldytuve (mažiausiai vienai valandai, geriausiai per naktį). Pasimarinavusias krevetes mauname ant medinių iešmelių (juos rekomenduojame iš vakaro išmirkyti vandenyje, tuomet nedegs) ir kepame iš abiejų pusių pavartydami ~ 3-4 minutes ant grilio kol pesto sūris skaniai apsilydo. Patiekiame su kita puse pesto padažo ir būtinai skanaujame dar šiltas.

Taip paruoštas krevetes galima kepti ir orkaitėje su gril funkcija arba tiesiog 220 karštumo su ventiliatoriumi kol apskrunda.

http://bajaliai.pepa.lt/krevetes-uzkeptos-su-graikiniu-riesutu-pesto/


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
graikiniai_lukst2 Graikiniai riešutai 654,0 15,2 13,7 2,6 65,2 6,56 6,7 0,02
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.