Tarta su džiovintomis slyvomis ir šokoladiniu ganašu

Dziovintu slyvu tarta su sokoladiniu ganasu_psl

Savaitgalį pasimėgaukite nuostabaus skonio pyragu.

22 cm. apvaliai formai

Pagrindas:

1 trynys
100 gr. kambario temperatūros sviesto
0,5 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kakavos miltelių
70 gr. cukraus pudros
200 gr. miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių

Įdaras:

250 gr. džiovintų slyvų be kauliukų
200 gr. pieniško šokolado
200 ml. grietinėlės 35%
200 gr. maskarponės sūrio

Pagrindas. Mikseriu išplakame minkštą sviestą, trynį, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kakavą. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir užminkome minkštą tešlą. Rankomis paskirstome ją į kepimo formą ant dugno ir sienelių (maždaug 4-5 cm.). Subadome dugną šakute ir palaikome šaldytuve 20 min. Kepame 190-200°C orkaitėje apie 20 min. Atvėsiname.

Įdaras. Slyvas užpilame karštu vandeniu, kad šiek tiek išbrinktų (palaikome 10 min.). Puode ant vidutinės ugnies pakaitiname grietinėlę ir joje ištirpiname šokoladą. Masę šiek tiek atvėsiname ir įmaišome maskarponę. Ant iškepusio pagrindo dugno sudedame nuspaustas slyvas ir užpilame šokoladinę masę. Stingdome šaldytuve 5-6 val., o dar geriau – per naktį, kad ganašas gerai sustingtų. Skanaus :)

P.S. Slyvas galite mirkyti alkoholyje. Turėkite omenyje, kad ganašas būna pakankamai minkštas – toks ir turi būti.

 

Receptą ruošė http://www.aj-receptai.blogspot.com/


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
slyvos Džiovintos slyvos be kauliukų 300,0 3,5 69,0 41,2 0,7 0,1 1,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.