TOP 10 produktų, kurie greitina medžiagų apykaitą

medziagu apykaita

TOP 10 produktų, kurie greitina medžiagų apykaitą

Medžiagų apykaitos sparta lemia, kiek kalorijų jūsų organizmas sudegina per dieną, tad jį pagreitinus, bus lengviau sveikai mesti svorį, nes kasdien sudeginsite daugiau kalorijų. Daug natūralaus, sveiko ir skanaus maisto padeda pagreitinti medžiagų apykaitą ir teigiamai veikia sveikatą – valgant šiuos produktus, jūsų kūnas pasieks maksimalių kalorijų deginimo rezultatų.

  • Žalioji arbata. Tai ne tik skanus, bet ir lengvai medžiagų apykaitą spartinantis gėrimas. Arbatoje gausu katechino ir flavonoidų – antioksidantų, duodančių stiprų postūmį metabolizmui. Nedidelis kofeino kiekis, esantis arbatoje, stimuliuoja centrinę nervų sistemą, spartina organizmo funkcijas ir padeda deginti kalorijas.
  • Greipfrutas. Tai ne tik skanus vaisius, kuriame gausu vitamino C, bet ir svarbus insulino išskyrimo stabdis organizme. Insulino „pareiga“ – duoti organizmui signalus saugoti maistą riebalų pavidalu, todėl naudinga riboti šio hormono išskyrimą į organizmą.
  • Migdolai. Visuose riešutuose esama daug riebiųjų rūgščių ir ląstelienos, bet migdoluose sveikųjų riebalų esama šiek tiek daugiau. Šių riebalų žavesys slypi jų natūralume – juos organizmas panaudoja kaip kurą, t. y. skatina kūno riebalų deginimą. Tiesa, riešutų nepadauginkite, nes jie yra ganėtinai kaloringi.
  • Kalakutas. Šio paukščio mėsoje – gausu baltymų, kurie būtini raumenų augimui, bei maistingųjų medžiagų, reikalingų jų tvirtinimui. Auganti raumenų masė reiškia, kad organizmas turi sudeginti daugiau kalorijų raumenų darbui palaikyti, tad pagreitėja ir medžiagų apykaita. Kalakutiena padeda kurti liesą raumenų audinį, kuris geriausiai spartina medžiagų apykaitą.
  • Žali obuoliai. Sakoma, kad kasdien suvalgant po obuolį, gydytojo nebeprireiks, tačiau obuolys taip pat padeda deginti riebalus. Žaliuose obuoliuose daug ląstelienos, stabdančios riebalų įsisavinimą, taip pat jie spartina medžiagų apykaitą. Be to, obuoliai yra sotūs, tad padės išvengti staigaus ir greito alkio.
  • Pupelės. Jose daug liesųjų baltymų, kurie padeda formuoti raumenis, taip pat pupelės nesuteikia tiek riebalų, kiek jų yra mėsoje ir gyvulinės kilmės produktuose. Organizmas turės paplušėti virškindamas pupeles, todėl sunaudos daugiau energijos. Šie ankštiniai bus ilgai virškinami ir ilgam suteiks sotumo jausmą.
  • Brokoliai. Kalcis ir vitaminas C – du medžiagų apykaitą greitinantys elementai, esantys brokoliuose. Vitaminas C padės geriau įsisavinti valgomame maiste esantį kalcį, kuris užtikrins, kad riebalai būtų deginami efektyviai. Tamsiai žaliose daržovėse yra daug chlorofilo, kuris taip pat teigiamai veikia metabolizmą.
  • Cinamonas. Jame gausu įvairių vertingų cheminių medžiagų. Šis prieskonis leis subalansuoti cukraus kiekį kraujyje, rūpinsis jo metabolizmu bei mažins cholesterolio kiekį.
  • Čili pipirai. Jei maistas aštrus – jis pagreitins medžiagų apykaitą. Aštriuose žaliuose ir raudonuose pipiruose esantis kapsicinas ilgam organizme užkurs riebalų deginimo mašiną, taip pat, pagreitins širdies ritmą ir medžiagų apykaitą.
  • Jogurtas. Jame daug kalcio, riebalų deginimo procesui ypač svarbaus elemento, o pieno baltymai padeda auginti raumenis. Organizmas jogurtą virškins ilgai, tad sudegins daugiau kalorijų, taip pat jo sudėtyje esančios gerosios bakterijos užtikrins tinkamą virškinimą.

Visi paminėti produktai yra įperkami ir randami visuose prekybos centruose – valgykite jų kuo daugiau ir jūsų medžiagų apykaita taps greita kaip niekad.


Produktai, susiję su šiuo straipsniu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.