Greitas Sveikuolių Lesalas – keptuvėje skrudinta granola su riešutais, sėklomis ir goji uogomis
500 ml granolos Jums reikės:
- 100 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo, pasižiūrėkite, kad jie būtų stori, t.y. kuo ilgesnės virimo trukmės)
- 40 g “Arimex” karijų riešutų
- 30 g “Arimex” anakardžių riešutų
- 5 g mišinio “Arimex” salotoms
- 35 g “Arimex” goji uogų
- 35 g medaus
- 125 g džiovintų slyvų tyrės
- 1 valgomojo šaukšto kokosų aliejaus
- 1 arbatinio šaukštelio cinamono
- Žiupsnelio druskos
Paruošimas:
- Riešutus susmulkinkite nedideliais gabalėliais.
- Ant vidutinės ugnies uždėkite didelę keptuvę ir joje išlydykite kokosų sviestą, medų ir džiovintų slyvų tyrę.
- Kai masė taps vientisa ir ims burbuliuoti, suberkite avižinius dribsnius, sėklas ir riešutus bei cinamoną su žiupsniu druskos. Jei reikia, padidinkite ugnies kaitrą.
- Kantriai maišykite ir kepkite apie 12-15 minučių, kol dribsniai ir riešutai apskrus iš visų pusių. Tik nenuleiskite nuo keptuvės akių.
- Kai dribsniai gražiai pagels, nuimkite keptuvę nuo ugnies, įmaišykite goji uogas. Išpilkite ant kepimo popierius ir ataušinkite.