Veganiški pyragaičiai su anakardžių kremu ir braškėmis
12 mažų pyragaičių reikės:
Įdarui reikės:
- 1 puodelio “Arimex” anakardžių riešutų, pamirkytų šaltame vandenyje bent apie 1 – 2 val.
- 1 valgomojo šaukšto nutarkuotos citrinos žievelės
- 4 valgomųjų šaukštų šalto vandens
- 3 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių
- 2-3 arbatinių šaukštelių rudojo cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Pagrindams reikės:
- 1 puodelio “Arimex” migdolų
- 1/2 puodelio “Arimex” datulių
- 1 puodelio “Arimex” razinų
- 2 arbatinių šaukštelių vandens
- Žiupsnelio druskos
Papuošimui reikės:
- Uogų
- Mėtų lapelių
1. Įdarui išmirkytus anakardžius perplaukite po šaltu vandeniu ir sudėkite į smulkintuvą. Kartu sudėkite citrinos žievelę, cukrų, vanilinį cukrų, supilkite citrinos sultis bei vandenį ir viską sutrinkite iki vientisos vienalytės masės. Turite gauti it kremą. Paragaukite, ar nieko netrūksta, ir įdėkite į šaldytuvą.
2. Kol įdaras tvirtėja, paruoškite pyragaičių pagrindus. Į smulkintuvą sudėkite migdolus, datules, razinas, supilkite vandenį ir įberkite žiupsnelį druskos. Malkite, kol viskas sušoks į vieną gabalą.Jeigu mišinys gaunasi sausas, įpilkite dar šaukštelį vandens ir vėl pamalkite, kol taps vientisa mase. Tik nepersistenkite su vandeniu, 2-3 šaukštelių turėtų pakakti.
3. Keksiukų formeles ištieskite folija ir jose suformuokite pyragėlių pagrindus. Pripildykite juos atvėsusiu įdaru ir palikite šaldytuve porai valandų sutvirtėti ir atvėsti.
4. Prieš teikiant papuoškite šviežiomis uogomis.
http://mukatanas.blogspot.lt/