Bananinė granola su naminiu migdolų sviestu

bananine granola Arimex
500 ml stiklainiui reikės:
  • 250 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo, pasižiūrėkite, kad jie būtų stori, t.y. kuo ilgesnės virimo trukmės)
  • 125 g “Arimex” karijų riešutų, sulaužytų nedideliais gabaliukais
  • 60 g “Arimex” migdolų, susmulkintų nedideliais gabaliukais
  • 25 g “Arimex” lukštentų moliūgų sėklų
  • 25 g “Arimex” lukštentų saulėgrąžų
  • 100 g “Arimex” bananų traškučių
  • 2 didelių (arba 3 vidutinių) labai sunokusių bananų (ant kurių žievės yra juodų dėmelių)
  • 1 valgomojo šaukšto kokoso aliejaus
  • 2 valgomųjų šaukštų migdolų sviesto (4 valgomuosius šaukštus atvėsintų pakepintų migdolų suberkite į smulkintuvo indą ir malkite iki tol, kol iš riešutų išsiskirs aliejus ir jie pavirs į tirštą, drėgną masę. Pagardinkite žiupsneliu druskos. Detalesnio migdolų sviesto recepto ieškokite pačioje „granolos“ recepto apačioje)
  • 2 valgomųjų šaukštų medaus
  • Žiupsnelio druskos
Paruošimas:
  • Įkaitinkite orkaitę iki 170 C.
  • Avižinius dribsnius, karijų riešutus, migdolus, moliūgų sėklas, saulėgrąžas ir druską sudėkite į didelį dubenį ir gerai išmaišykite.
  • Prikaistuvyje, pastoviai maišant, ištirpdykite kokoso aliejų, migdolų sviestą ir medų. Šią masę pašildykite, bet neužvirkite – ji turi būti vientisa ir šilta. Į platų dubenį sulaužykite arba supjaustykite nuluptus bananus nedideliais gabalėliais. Juos sutriname šakute arba bulvių grūstuve iki vientisos masės. Į bananų masę įmaišykite medaus, migdolų sviesto ir aliejaus sirupą.
  • Sausų produktų mišinį apšlakstykite medaus, bananų tyrės, migdolų sviesto ir aliejaus mišiniu bei gerai išmaišykite. Tada paskleiskite ant didelio kepimo indo, kuris turi būti išklotas kepimo popieriumi. Kepimo indą 30 – 40 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę (per vidurį).
  • Maždaug kas 10 min. avižinius dribsnius ištraukite, išmaišykite, išlyginkite mediniu šaukštu ir vėl įkiškite į orkaitę.
  • Kai dribsniai gražiai pagels (svarbu prižiūrėti, kad nesudegtų), ištraukite juos iš orkaitės, įmaišykite, nedideliais gabalėliais laužydami, bananų traškučius ir ataušinkite. Atvėsusius dribsnius laikykite hermetiškame inde maždaug dvi savaites.
P.S.: Neperdžiovinkite – po 40 minučių būtinai traukite skardą lauk!
Naminis migdolų sviestas
  • Iš “Arimex” karališko riešutų ir džiovintų vaisių rinkinio išrinkite migdolus be luobelių.
  • Juos pabertus ant kepimo popieriumi ištiestos skardos pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę.
  • Paskrudinkite, kol dailiai parus – apie 10 minučių. Tada riešutus atvėsinkite ir suberkite į trintuvo indą.
  • Šaukštu nubraukite riešutų masės likučius nuo trintuvo indo sienelių, sumalkite, kol iš riešutų išsiskyrs aliejus ir jie pavirs į tirštą, drėgną masę. Tai užtruks apie 10-15 minučių.
  • Pagardinkite žiupsneliu druskos.

Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
saulegrazos Saulėgrąžų sėklos 622,0 22,5 21,5 1,7 49,0 5,2 2,7 0,0
karijos Karijų riešutai 729,0 9,0 12,0 5,0 71,0 7,0 3,0 0,0
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
bananu_traskuciai2 Bananų traškučiai 533,0 0,9 83,1 61,8 0,0 0,0 4,1 0,9
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.